انواع ویزا کانادا

ویزای موقت

این نوع ویزا برای افرادی است که قصد اقامت کوتاه مدت (حداکثر ۶ ماه) در کانادا دارند. اعتبار ویزاهای موقت کانادا برای پاسپورت ایرانی ۶ ماهه است. برخی از آن‌ها مجوز یک بار ورود به کانادا را دارند؛ اما برخی دیگر امکان چند بار ورود به کانادا را هم برای شما فراهم می‌کنند.
 

انواع ویزای موقت کانادا را در ادامه نام برده‌ایم. عملکرد اصلی انواع ویزای کانادا یکی است. اما از آنجایی که باید پیش از رفتن به کانادا، هدف مسافرتتان را تعیین کنید، لازم است ویزای متناسب با آن هدف بگیرید.

ویزای توریستی

این ویزا برای افرادی است که به قصد گردشگری وارد خاک کانادا می‌شوند. آن‌ها بعد از مدت کوتاهی به کشور خود بازمی‌گردند و قصد اقامت طولانی ندارند. برخی از افراد با اهداف دیگری به جز گردشگری از ویزای توریستی استفاده می‌کنند؛ به عنوان مثال خانم‌های باردار برای تولد فرزندشان در کانادا زمانی که نزدیک به تاریخ زایمان آن‌هاست، ویزای توریستی می‌گیرند و وارد خاک کانادا می‌شوند.

در صورتی که نوزاد در کشور کانادا متولد شود، به عنوان شهروند این کشور شناخته می‌شود و می‌تواند از حقوق شهروندی استفاده کند. البته شهروندی نوزاد ارتباطی به پدر و مادر او ندارد و در صورتی که آن‌ها قصد اقامت در کانادا داشته باشند، باید از سایر روش‌‌ها اقدام کنند.

برخی از افراد هم زمانی که نیاز به اقامت موقت در کانادا دارند، از ویزای توریستی استفاده می‌کنند. مثلا دیپلمات‌ها یا کارمندان شرکت‌هایی که در خاک کانادا نیستند و قصد دارند کاری در این کشور انجام دهند، ویزای توریستی می‌گیرند و طی مدتی که کارشان را انجام می‌دهند، اجازه اقامت موقت در کانادا را خواهند داشت. اعتبار ویزای توریستی کانادا ۶ ماهه است، اما امکان تمدید آن‌ هم وجود دارد.

سوپر ویزا

این نوع ویزا برای افرادی است که خانواده‌هایشان در کانادا اقامت دائم دارند. آن‌ها معمولا مدت بیشتری نسبت به یک توریست در کانادا می‌مانند. کانادا با ارائه این ویزا به والدین و اعضای خانواده اجازه می‌دهد برای مدتی با عزیزانشان در کانادا زندگی کنند.

ویزای تحصیلی

ویزای تحصیلی یا دانشجویی نیز یکی از پرطرفدارترین انواع ویزای کاناداست. بسیاری از دانشجویان ایرانی، برای دانشگاه‌های کانادا اپلای می‌کنند تا در این کشور تحصیلاتشان را ادامه دهند و در آینده نیز در همین کشور زندگی کنند. ویزای تحصیلی شرط سنی ندارد. مهاجران حتی در مقاطع ابتدایی نیز می‌توانند برای تحصیل وارد کانادا شوند. بسیاری از والدین از همان ابتدا کودکانشان را برای تحصیل به کانادا می‌فرستند. یک نفر (والد، همسر یا فرزند) نیز می‌تواند به عنوان همراه دانشجو یا دانش آموز در کانادا زندگی کند.

ویزاهای تجاری

یکی از دلایل مهاجرپذیری کانادا تأمین نیروی کار متخصص و جذب ایده‌های ناب در کسب و کار است. به همین دلیل چند مدل از انواع ویزاهای کانادا در دسته تجاری قرار می‌گیرند. انواع ویزای تجاری کانادا عبارتند از؛

ویزای استارتاپ

در صورتی که بتوانید یک استارتاپ در کانادا راه‌اندازی کنید، می‌توانید مجوز ورود به کانادا و اقامت دائم در این کشور را بگیرید.

ویزای خود اشتغالی

 برخی از گروه‌های شغلی مانند ورزشکاران و هنرمندان می‌توانند در کانادا یک کسب و کار کوچک شخصی راه‌اندازی کنند و به عنوان خویش فرما مجوز ورود و اقامت کانادا بگیرند.

ویزای تخصص

 این دسته از ویزاها برای تکنسین‌ها و افراد متخصص در حوزه‌های مختلف است. افرادی که در شرکت‌های کانادایی استخدام می‌شوند و به عنوان نیروی کار این کشور فعالیت دارند، از ویزاهای کاری استفاده می‌کنند. این مورد از انواع ویزای کانادا می‌توانند دائمی یا موقتی باشند. 

ویزاهای تجاری موقت

در قسمت‌های قبل درباره ویزای دیپلماتیک صحبت کردیم که مجوز ورود مسئولین کشورهای خارجی به کانادا را صادر می‌کند. افراد دیگر نیز می‌توانند به صورت موقت برای دستیابی به اهداف تجاری‌شان وارد خاک کانادا شوند. به عنوان مثال برخی از کسب و کارها برای شرکت در نمایشگاه‌های مربوطی که در کانادا برگزار می‌شود، از ویزای تجاری موقت استفاده می‌کنند. 
 

تنوع ویزاهای بیزینسی کانادا زیاد است. به همین دلیل ممکن است برخی از افراد نتوانند تشخیص دهند دقیقا کدام مورد برایشان کاربرد دارد. به عنوان مثال تشخیص اینکه یک ایده، استارتاپ است یا کسب و کار خویش فرما محسوب می‌شود، یکی از مهم‌ترین سوالاتی است که مهاجران با آن روبرو می‌شوند. از طرفی قوانین و شرایط دریافت هرکدام از این ویزاها جزئیات زیادی دارد و فردی که برای اولین بار می‌خواهد ویزا بگیرد، سردرگم خواهد شد. 
 

برای حل این ابهامات، تنها کافی است اطلاعات مورد نیاز مشاوران ای ویزا را در اختیارشان قرار دهید. بعد از آن، مشاوران می‌توانند به تمام سوالات شما درباره مهاجرت به کانادا و راه‌اندازی کسب و کار در این کشور پاسخ دهند.

ویزای اسپانسرشیپ

مهاجران کانادا می‌توانند با حمایت از اعضای درجه یک و دوی خانواده، آن‌ها را وارد خاک کانادا کنند. پدر، مادر، فرزند زیر ۲۲ سال، مادربزرگ، پدربزرگ، فرزند خواهر یا برادر (درصورتی که بی‌سرپرست باشد) و فرزند خوانده از جمله افرادی هستند که می‌توانند تحت حمایت یک فرد مقیم کانادا قرار گیرند.

مهاجران کانادا می‌توانند با حمایت از اعضای درجه یک و دوی خانواده، آن‌ها را وارد خاک کانادا کنند. پدر، مادر، فرزند زیر ۲۲ سال، مادربزرگ، پدربزرگ، فرزند خواهر یا برادر (درصورتی که بی‌سرپرست باشد) و فرزند خوانده از جمله افرادی هستند که می‌توانند تحت حمایت یک فرد مقیم کانادا قرار گیرند.